10 Eylül 2013 - 11:20

Basit Usule Dönüş İmkanı

Basit Usule Dönüş İmkanı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basit usul mükellef olma şartını kaybedenlerin, tekrar basit usule dönmelerine imkan sağlayacaklarını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basit usul mükellef olma şartını kaybeden firmaların, yeniden basit usule dönmelerine imkân vereceklerini açıkladı. Esnafın hayatını kolaylaştıracak adımlar attıklarını anlatan Mehmet Şimşek, "Basit usul mükellef olma şartını bir şekilde kaybetmiş olanların, tekrar basit usule dönmelerine imkân sağlıyoruz. Esnafın önünü açıyor, hayatını kolaylaştıracak adımlar atıyoruz" dedi.

Mevcut uygulamada, basit usule tabi olmanın şartlarını kaybedenler ile herhangi bir şekilde gerçek usulde vergilendirilmiş olanlar, bir daha basit usule dönemiyorlar. Hatta bu kişilerin aynı türden iş yapan eş ve çocukları da bu faaliyetleri nedeniyle basit usulden yararlanamıyorlar. Esnaf odaları uzun zamandır bu konuya ilişkin itirazlarını dile getirirken, değişiklikten dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Tasarı yasalaşırsa, basit usule tabi olma şartlarını tekrar kazanan esnaf ve sanatkarlara, basit usule dönme imkanı tanınacak.

ESNAFA VERGİ DESTEĞİ
Bakan Şimşek, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere sağlanan vergi muafiyeti kapsamının da genişletilerek, daha çok esnafa vergi kolaylığı sağlamak istediklerini açıkladı.

Amaçlarını esnaf sanatkarı yaşatmak olduğunu belirten Şimşek, esnafı destekleyen politikalarına devam edeceklerini belirtti.

Şimşek, esnaf sanatkarı yaşatmak için azami çaba gösterdiklerini belirterek, "Diğer önemli bir destek ise esnaf muafiyeti kapsamını genişletiyoruz. Bu sayede geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslekleri yapanlar, işyeri açsalar dahi vergiden muaf olacaklar" şeklinde konuştu.

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni büyükşehir olan 14 ildeki mükelleflerin basit usulde vergilendirme hükümlerinden yararlanmaya devam edeceğini açıkladı.
© Konfeksiyoncular Odası 2020