Kuruluşumuz

Odamızın temelleri 1951 yılında, meslek büyüklerimizden Osman Şanaldı'nın girişimleri sonucu kurulan "Konfeksiyon ve Terziler Derneği" ile atılmıştır. Meslektaşlarımız ve mesleğimiz için çalışmalarına başlayan derneğimizin ilk yeri Cağaloğlu'ndaydı. Osman Şanaldı, kurulması için büyük çaba harcadığı "Konfeksiyon ve Terziler Derneği"nin ilk başkanı olarak görev yapmıştır.

1972 yılında dernek yönetimimizin ve dernek üyesi meslektaşlarımızın katkılarıyla, Gençtürk Caddesi Ömür Apartmanı No:10 K:4 adresindeki daire satın alınarak dernek kullanımına tahsis edilmiştir. Günümüzde odamızın merkezi, zamanında yapılan yatırımlarla alınan bu dairedir.

1990 yılına kadar geçen sürede dernek olarak faaliyet gösterilmiş, bu tarihte "oda" statüsü kazanılmıştır. Bu tarihten itibaren "İstanbul Umum Erkek Kadın Konfeksiyoncu Terziler Odası" adı altında mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına çalışmalarına devam etmektedir. Odamız 2005 yılına kadar 507 sayılı "Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu" gereğince işlem yaparken, 2005 yılından sonra 5362 sayılı "Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu"na tabi olarak işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Derneğimizin kuruluş tarihi olan 1951 yılından itibaren, dernek ve oda başkanlarımızın isimleri sırasıyla aşağıdaki gibidir:
Sayın Osman ŞANALDI
Sayın Ahmet Zeki SERTÇELİK
Sayın Mustafa AKBAŞ
Sayın İbrahim DÜŞEL
Sayın Nihat TOPÇU
Sayın Enver BAŞARAN
Sayın Necati ERGÜL
Sayın Rafet ASKER
Sayın Sinan KAYA
Sayın Niyazi KARAKAHYA

Dernek ve oda başkalığımızı yapmış olan değerli büyüklerimize mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.