6 Eylül 2013 - 11:08

Dolandırıcılara Aldanmayın

Dolandırıcılara Aldanmayın
Dolandırıcılar şimdi de esnafa musallat oldu. Ellerinde antetli, logolu kağıtlarla esnafa giden dolandırıcılar, kendilerini oda temsilcisi gibi gösterip yanlarındaki makbuz koçanlarıyla esnaftan aidat toplamaya başladılar.

İstanbul’da çeşitli semtlerde esnafı dolaşan dolandırıcılar, ellerinde İTO ve TESK logolu yazılı metinlerde adres güncellemesi yaptıklarını bildirmektedir. Bu arada aidat borçları bulunduğunu, gelmişken makbuz karşılığında tahsil edeceklerini belirten dolandırıcılar, ödeyenlerden aldıkları paralarla ortadan kaybolmaktalar.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, esnafa çağrıda bulunarak dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını istedi. Piyasalarda her türlü sahte evrakın kol gezdiğini belirten Faik Yılmaz; “Zaten sıkıntı içinde olan esnafımıza şimdi de dolandırıcılar musallat oluyor. Maalesef çantalarında sahte evrakla dolaşıp aidat tahsilatı yapan ya da benzer yollarla para toplayan dolandırıcılar piyasada cirit atıyor. Böyle kişiler geldiğinde esnafımız hangi odaya üye ise o odayı arayıp sorsunlar. Hatta bazı kişiler üzerinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) logosu bulunan yazılı metinleri getirip, "Bunu dükkanınıza asın denetçi gelirse bunu gösterirseniz sorun yaşamazsınız diyorlar. Bunlar tamamen aldatmaca ve inandırıcılık sağlayarak para toplama yöntemidir. Esnafımız dolandırıcılara karşı uyanık olsun” dedi.

Esnafa götürülen antetli ve logolu yazılı metnin son bölümünde şu ifadeler yer aldı:

"Ticaret odalarımızın yapmış olduğu ADRES ve BİLGİ GÜNCELLENMESİ doğrultusunda yapılan bir çalışmadır. Bu belge işyerlerine dair yapılacak olan kontrollerde göstererek güncelleme ve yenileme işlemini yaptığınızı göstermektedir."

Bu yazının altında da kabaca ONAYLANDI damgası yer almakta.
© Konfeksiyoncular Odası 2020