10 Eylül 2013 - 15:26

Sahte Belgeciliğe Karşı Hologram Önlemi

Sahte Belgeciliğe Karşı Hologram Önlemi
Lokanta, berber, düğün salonu, kahvehane, fırın, minibüs, kuaför gibi işletmelere verilen tarifeler artık hologramlı olacak. Böylece sahte tarifeler önlenecek.

Sahte tarifelerin önüne geçmek isteyen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), çareyi hologram kullanmakta buldu.

İSTESOB'un, taklit ve sahte baskıların önüne geçmek amacıyla başlattığı tarife ve benzeri belgelere hologram uygulaması Türkiye’deki tüm kurumlara örnek oldu.

Ürün ve hizmetlerin fiyat tarifeleri, TESK tarafından hazırlanan kartlara esnaf odasınca yazılmakta, kaşelenip üyelere dağıtılmakta. Lokanta, berber, düğün salonu, kahvehane, fırın, minibüs, kuaför gibi işletmelere verilen mühürlü tarifeler, odalardan esnaf üyelere belli bir bedel karşılığı verilmekte. Ancak son dönemde sahte tarifelerin basılıp dağıtılmasında artış görülmesi üzerine İSTESOB tedbir olarak hologram uygulamasına geçti. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz tarifelerde sahteciliğin önüne geçtiklerini söyledi. Yılmaz,“Böylece vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunmasına, taklitçiliğin ve sahteciliğin önlenmesine yönelik hologramlı fiyat tarifesi uygulaması konusunda İSTESOB olarak tüm kurumlara öncülük yapmış olduk” dedi.

İSTESOB’un tarife ve benzeri belgelerdeki hologram uygulaması şimdi Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve benzeri bir çok kurum tarafından da örnek alınmaya başlandı.

VATANDAŞ İHBARDA BULUNABİLİR: İşyerlerinde kasa yakınında duvara asılı tarifelerle ilgili olarak vatandaşın dikkat etmesi gereken konu sağ üst köşede yer alan hologram olacak. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, “Hologram olmayan tarifeler için vatandaşımız 0212 660 60 34 no’lu ‘Alo Esnaf hattı’na ihbarda bulunabilirler” dedi.
© Konfeksiyoncular Odası 2020